تاریخ انتشار : سه شنبه 2 آبان 1402 - 14:16
45 بازدید
کد خبر : 4029

ارزآوری ۶۲۸ میلیون دلاری صادرات انواع آبزیان

ارزآوری ۶۲۸ میلیون دلاری صادرات انواع آبزیان
براساس آمار رسمی، از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون صادرات انواع آبزیان ایران، ارزآوری 628 میلیون دلاری داشته است.

به گزارش پایگاه خبری نبض ایرانی از ایانا، طبق آمار گمرک، ایران در طی دو سال و نیم گذشته ۳۱۹ هزار تن صادرات انواع آبزیان به ارزش۶۲۸ میلیون دلار به کشورهای مختلف جهان داشته است که این آمار حکایت از ظرفیت بالای کشور در زمینه صادرات محصولات شیلات و آبزیان دارد.

بر اساس آمار صادرات انواع آبزیان در ۶ ماهه نخست۱۴۰۲، ۶۱ هزار تن به ارزش ۱۳۱ میلیون دلار، سال ۱۴۰۱ نیز ۱۳۴ هزار تن به ارزش ۳۰۱ میلیون دلار و همچنین در سال ۱۴۰۰، به میزان ۱۲۴ هزار تن به ارزش ۱۹۷ میلیون دلار بوده است که این اعداد، نشان دهنده رشد روز افزون صادرات آبزیان هستند که فرصت بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری در زمینه صادرات نیز به شمار می‌رود.

فرصت بی‌نظیر سرمایه‌گذاری در شیلات

محمدعلی نیکبخت وزیر جهادکشاورزی در شهریور ماه  سال جاری در گفت‌وگو با رسانه ها گفت: سرمایه‌گذاری در شیلات، صید و صیادی و آبزی‌پروری، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در کنار آبخیزداری و آبخوان‌داری سه اولویت مدیریت کلان کشاورزی کشور را تشکیل می‌دهد.

نیکبخت بیان کرد: بر اساس اسناد بالادستی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، تامین و تدارک غذای ۸۵ میلیون ایرانی بر عهده کشاورز و تولیدکننده داخلی است.

وی در ادامه افزود: برای ادای این وظیفه باید نگاه کل حاکمیت از دولت تا مجلس و دستگاه قضا، معطوف به بخش کشاورزی و اولویت یک آن، یعنی تامین غذا و معیشت مردم باشد و لازم است در بودجه سال ۱۴۰۳ شرایط به نفع کار تولید و تامین غذا تغییر کند.

نیکبخت سرمایه‌گذاری در شیلات را اولویت اول این دوره از مدیریت عنوان کرد و گفت: فرصت بی‌نظیر در این حوزه وجود دارد که آن را از سایر فرصت‌های اقتصادی متمایز ساخته است.

رشد سالانه ۴ درصد شیلات در ایران 

ایران در موقعیت مناسبی برای پروش آبزیان قرار دارد زیرا به آب های آزاد و دریا دسترسی دارد و هم می تواند آبزیان آب شیرین و آبزیان دریای شور را پرورش دهد، به همین دلیل صادرات شیلات روز به روز در حال افزایش است. این در حالی است که میزان صید آبزیان در دنیا در حال کاهش سالیانه نیم درصدی است و رشد ۴ درصدی پرورش شیلات در ایران ظرفیت مناسبی را برای ارزآوری کشور و همچنین بالا بردن سهم از بازارهای جهانی در بر دارد.

سود صادرات شیلات

صادرات شیلات اصولا یک تجارت پرسود و پر رونق به شمار می رود. این موضوع دلایل مختلفی دارد؛ از کیفیت بالای محصولات دریایی ایرانی گرفته تا برنامه های ایران برای افزایش صید و تولید شیلات. صنایع شیلاتی ایران دارای ۱۲ هزار شناور مختلف است که سالیانه ۷۰۰ هزار تن صید را از طریق دریا انجام می دهند.

همچنین حدودا سالی ۵۶۰ هزار تن محصولات شیلاتی در ایران پرورش می یابند که این مسئله، رونق صادرات شیلات را در ایران نشان می دهد و اگر بازرگانان ایرانی سرمایه گذاری های بیشتری در این قسمت انجام داده و کشورهای مناسبی را برای بازار شیلات شناسایی کنند، صادرات این محصول می تواند سود بسیار قابل توجهی را برایشان به ارمغان بیاورد.

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.