حمایت رهبر انقلاب از عملکرد مجلس یازدهم که همواره زیر سایه تخریب اصلاح طلبان رادیکال و انقلابی نماها قرار داشت فرصتی است تا در سال آخر این مجلس، قوانین مناسب به ویژه در موضوع کنترل تورم و رشد اقتصادی تصویب شود
روزنامه صبحنو
سرمایه مجلس برای سال آخر

هر دوره از مجلس شورای اسلامی در سنوات مختلف با نقاط ضعف و قوت بسیاری مواجه بوده است که یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی هم از این مسأله مستثنی نیست؛ اما شاید مهمترین وجه تمایز این دوره از مجلس با سنوات قبل را می توان در حمایت خاص رهبر انقلاب از عملکرد مجلس دانست که به نوعی سرمایه خاص خانهملتیها محسوب میشود و عملا باید عملکردشان را در سال آخر به صورتی جلو ببرند که بتوانند از این سرمایه حراست کرده و بهترین نتیجه را از آن بگیرند. اهمیت راهبردی این مسأله از این حیث است که بدانیم حمایت رهبر انقلاب از مجلس انقلابی، دقیقا خلاف میل برخی جریانهای رادیکال موسوم به سوپرانقلابی و برخی اصلاحطلبان بود که همسو با یکدیگر، به تخریب مجلس در این سالها همت گماشته بودند.
از طرفی حمایت رهبری، تأیید مسیر، جهتگیری، روح حاکم بر مجلس یازدهم و تمجید از برخی قوانین چون قانون راهبردی رفع تحریمها یا جوانی جمعیت و تأکید بر شناخت مشکلات کشور از جانب مجلس، سادهزیستی و مردمی بودن اکثریت نمایندگان، افتخاری بزرگ برای پارلمان است و به همین واسطه باید توان و انرژی این مجلس برای دنبال کردن منویات رهبری در سال آخر، صدافزون شود. این سرمایه باید قدر دانسته شده و با تمهید و تدبیر در سال آخر، زمینهساز اقدامات تکمیلی و رو به جلو برای حل مشکلات کشور شود. از طرفی این مسأله را باید در مقابل هجمهها و تخریبهای متوالی و پرحجم جریانهای رادیکال، دارای معانی فراوان دانست که مجلس یازدهم باید قدر آن را بداند.
هرچند چنین حمایتی، این پیام را برای جریان انقلابی هم دارد که با حمایت از رویکرد کلی مجلس، مراقب تخریبهای انقلابینماها و اصلاحطلبان باشند و ضمن بیان نظرات خود برای اصلاح امور، از رویکردها، جهتگیریها و اقدامات درست مجلس در جهت حل مشکلات کشور حمایت نمایند و اجازه ندهند تخریب، جای نقد سازنده و همدلانه را بگیرد. این سرمایه بزرگ هم توسط نمایندگان و هم توسط جریان انقلاب باید به خوبی مراقبت و قدر دانسته شود.
قاطعیت مجلس در تصویب قوانین مبارزه با فساد
در ابتدا به تشریح چرایی اهمیت حمایت رهبر فرزانه انقلاب از عملکرد مجلس یازدهم پرداختیم؛ اما در ادامه بد نیست به تبیین دقیق ویژگیهای خاص عملکردی این دوره از مجلس نیز بپردازیم تا وجه تسمیه حمایت رهبری از خانه ملت بیشتر برایمان تشریح شود. جوانگرایی، پرتحرک بودن و دارای مصوبات خوب برای رفع مشکلات کشور از جمله موضوعات مهمی بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با رئیس و نمایندگان مجلس، آن را از صفات مهم این دوره از مجلس برشمردند و در ادامه قصد داریم به تشریح این ویژگیها بپردازیم.
شناخت مشکلات کشور و قانونگذاری برای حل آنها، دیگر خصوصیتی بود که رهبر انقلاب برای مجلس یازدهم برشمردند و گفتند: «عمده قوانین برای مبارزه با فساد، رفع تبعیض، رفع انحصار و بهبود فضای کسبوکار و با «قاطعیت و صراحت» تصویب شده است.» مجلس یازدهم از ابتدای کار خود، تلاش جدی را برای مبارزه با فساد و رفع تبعیض انجام داد که این مسأله را میتوان از جمله امتیازات انحصاری این مجلس خواند. تلاش نمایندگان مجلس برای بهبود رفع انحصار و بهبود فضای کسبوکار از جمله اقداماتی بود که وجه تمایز کار مجلس یازدهم با دورههای پیش آن به خوبی احساس میشد.
مجلس یازدهم، کشور را از حالت ندانمکاری نجات داد
البته این تنها ویژگی برشمرده شده از سوی رهبر انقلاب درباره مجلس یازدهم نبود و ایشان، راهبردی بودن مصوبات مجلس را از جمله مؤلفههای مصوبات
این دوره خواندند و تأکید کردند: «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، مصوبهای اساسی و مهم بود که کشور را از سرگردانی در مسأله هستهای و حالت ندانمکاری نجات داد که نتایج اجرای آن را حتی در عرصه جهانی مشاهده میکنیم.»
اگر چه در سالهای گذشته شاهد بودیم که بسیاری از مسئولان، تمامی اقدامات را به لغو تحریمها و اجرای برجام حواله دادند؛ اما مجلس یازدهم با تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغوم تحریمها، مسیر تازهای را پیشروی کشور گشود تا کشور معطل بدعهدی غربیها و آمریکاییها نشود و بتواند با دستی باز، به رویه اداره کشور بپردازد. موضوعی که در مسائل اقتصادی عملا راهگشای خوبی برای کشور است و میتواند دست دولت را در اجرایی کردن وعدههای داده شده باز بگذارد.
قانون حمایت از خانواده؛
اقدام راهبردی مجلس
قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اقدام مهم دیگری بود که رهبر معظم انقلاب آن را از جمله اقدامات بسیار مهم مجلس ارزیابی کرده و فرمودند: «قانون جهش تولید دانشبنیان هم از جمله مصوبات راهبردی مجلس است.» اهمیت موضوع جوانی جمعیت در کنار جهش تولید دانشبنیانها از این جهت است که بدانیم عملا اگر به این مسأله توجه نکنیم، با مشکلات عدیدهای در سالهای آتی در حوزههای مختلف اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی مواجه میشویم و توجه جدی مجلس به این مسأله، میتواند عملا ثمرات گستردهای را برای کشور به همراه داشته باشد.
سادهزیستی؛ ویژگی شخصی نمایندگان مجلس یازدهم
توجه به مقوله سادهزیستی از جمله امتیازات مهمی که بهزعم رهبر معظم انقلاب در نمایندگان مجلس یازدهم دیده میشود و ایشان از آن اینگونه یاد کردند: «یکی از امتیازات مجلس یازدهم که من اصرار دارم این را بگویم و به زبان بیاورم، سادهزیستی است؛ یعنی تا آنجایی که به من گزارش شده نسبت به بسیاری از افراد این مجلس، رفتار اشرافیمآبانه و از نگاه از موضع بالا و به مردم بیاعتنایی کردن یا نیست یا کمتر هست. روش کلی این است، این خیلی چیز خوبی است، اینها را از دست ندهید. این نشست و برخاست با مردم، این تواضع در مقابل مردم، این شنیدن حرف مردم، این را از دست ندهید. البته شنیدن حرف مردم غیر از وعده دادن به مردم است.»
شاید مهمترین وجه این مسأله را در بازدیدهای مردمی یا حضور داوطلبانه نمایندگان در زمان وقوع سیل و زلزله در استانهای مختلف کشورمان دانست که نمایندگان بدون پروتکلهای تشریفاتی، به کمک مردم شتافته و با حضور خود در مناطق آسیبدیده از حوادث مترقبه، به طور مستقیم بر کارها نظارت کردند. موضوعی که در سالهای گذشته کمتر شاهد آن بودیم و این مسأله همانطور که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره داشتند، از جمله امتیازات مهم مجلس یازدهم محسوب میشود.
ابروگشاده بودن نمایندگان مجلس یازدهم
یکی دیگر از ویژگیهایی که رهبر معظم انقلاب در تفسیر عملکرد سه ساله دوره اخیر مجلس یازدهم از آن یاد کردند، نشست و برخاستهای مردمی مجلسیها با مردم بود که ایشان از آن اینگونه یاد کردند: «من میخواهم عرض بکنم این نشست و برخاست با مردم، این تواضع در مقابل مردم، این شنیدن حرف مردم را از دست ندهید. البته شنیدن حرف مردم غیر از وعده دادن به مردم است؛ یعنی اینجور نباشد که وقتی در شهر خودتان در حوزه انتخابیه نشستهاید و آمدند شکایت کردند، شما همینطور وعده بدهید؛ نه، این وعده را نه شما میتوانید عمل کنید، گاهی مجلس هم نمیتواند عمل کند، گاهی کل نظام هم نمیتواند عمل کند. وعده ندهید؛ بشنوید، بگویید تلاش میکنیم، زحمت میکشیم، شاید حل بشود؛ یعنی شنیدن حرف مردم با چهره باز و روی خوش، بدون اَخموتَخم. بعضیها با مردم اَخموتَخم میکردند! گفت: چون وا نمیکنی گرهی، خود گره مباش/ ابروگشاده باش چو دستت گشاده نیست؛ یعنی بالأخره با ابروی گشاده و با روی باز با مردم روبهرو شدن، اینها خیلی ارزش است، اینها اهمیت دارد؛ اینها را داشته باشید. این نقاط قوت را- که من عرض کردم و خود شما هم کاملا بهتر از من میدانید- برای این گفتیم که در این سال آخر، اینها را ادامه بدهید.» این مسأله را هم میتوان در راستای سادهزیستی مجلس یازدهم عنوان کرد؛ چراکه در بسیاری از اوقات مردم انتظار دارند که حرف و سخنان آنها از سوی نمایندگان مجلس شنیده شود و شاید حل شدن بسیاری از مشکلات، نیازمند زمان باشد؛ اما همین شنیدن سخنان آنها، میتواند نقش اساسی را در رضایتمندی مردم داشته باشد.
البته تأکیدات رهبری بر نقاط قوت مجلس، تنها به سال آخر کاری مجلس اختصاص ندارد و در سالهای گذشته هم شاهد این موارد بودیم. موضوعی که نباید در این مسأله فراموش شود این است که رهبر معظم انقلاب اسلامی از ابتدا این مجلس را یکی از قویترین و انقلابیترین دورههای مجلس پس از انقلاب خوانده و تأکید کرده بودند: «حضور جوانان پرانگیزه، پر ایمان، پر توان، تحصیلکرده و کارآمد» در کنار شماری از مدیران انقلابی و دارای سوابق اجرایی و نیز شماری از پیشکسوتان دارای سوابق نمایندگی، مجلس یازدهم را به مجلسی بسیار خوب و امیدبخش تبدیل کرده است.»
موضوعی که سالهای بعد از سوی ایشان بر آن تأکید شد و فرمودند: «بحمدالله مجلس در یک سالی که گذشت نشان داد که هم پُرتلاش است، هم دارای همت بلند است، هم کارآمد است. مواردی که رئیس محترم مجلس در این نطق گویا و پُرمطلب بیان کردند، حقیقتا انسان را خرسند میکند؛ البته گزارشهای دیگری هم در این زمینه ما داشتیم که مؤید همین معانی است. بحمدالله حضور نیروهای جوان و پُرتوان در کنار نیروهایی که یا سوابقِ تقنینی دارند یا سوابق اجرایی دارند، موجب شده است که این مجلس بحمدالله توفیقات خوبی را به دست بیاورد؛ هم در زمینه تصویب تعداد معتنابهی از لوایح و طرحها در موضوعات مهم و هم در زمینه حضور مردمی؛ حضور در میان مردم و دیدن صحنههای واقعی زندگی مردم که این سفرهای استانی رئیس محترم مجلس، رؤسای کمیسیونها و بعضی از نمایندگان محترم، حقیقتا حرکت و اقدام بسیار خوبی است و باید انشاءالله ادامه پیدا کند. عزیزان من! حضور در کنار مردم را ترک نکنید. یکی از موفقیتهای بزرگ این است که بتوانید در کنار مردم باشید و در کنار مردم بمانید.»
مردمی بودن، ویژگی یازدهمین دوره مجلس
مردمی بودن مجلس یازدهم همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی هم به آن اشاره کردند از جمله مهمترین موضوعاتی است که میتوان به عنوان کارنامه این دوره از مجلس از آن یاد کرد. کارنامهای که بهزعم محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، ایجاد نقشه راه برای اولویتبندی در قانونگذاری از مهمترین وجوه تمایز این دوره مجلس است و بسته تحول قوانین اقتصادی برای اصلاح نظام بانکی؛ تصویب قوانین در حوزههایی نظیر مالیات، مسکن، خودرو، بیمه، شفافیت، کشاورزی و تولید؛ قانون رتبهبندی معلمان، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، طرح اصلاح قانون انتخابات، تصویب کلیات لایحه ارتقای امنیت زنان، طرح نظامبخشی به فضای مجازی و تصویب دو فوریت لایحه حجاب و عفاف از جمله موضوعاتی است که این دوره از مجلس در جهت اجرایی کردن آن کوشیده است.
رئیس مجلس همچنین در دیدار نمایندگان مجلس با رهبر انقلاب ، «خلاقیت در ظرفیتسازی بسترهای نظارتی» را وجه دیگر تمایز این دوره مجلس خواند و افزود: «در این دوره، ابزارهای نظارتی همچون «سوال، استیضاح و تحقیق و تفحص» به پشتوانه نظارت میدانی و ستادی و همچنین ناظر بر حل مسائل عینی مردم بهکار گرفته شده است.»
کنش فعالانه در عرصه دیپلماسی و مقابله حقوقی با تهدیدات خارجی، تلاش برای اصلاح ساختار بودجه با ایجاد سامانه هوشمند بودجهریزی و نظارت جدی بر شرکتهای دولتی، دیگر نکاتی بود که رئیس مجلس به آنها اشاره کرد.
برچسب ها :اقتصادی ، رهبرانقلاب ، ساده زیستی ، سیاسی ، مجلس ، مجلس شورای اسلامی ، نمایندگان مجلس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰