هزینه تمتع برای هر زائر؛ پایان بساط دلالی خرید و فروش فیشهای حج

علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت ضمن تبریک دهه کرامت در خصوص عملیات حج تمتع سال جاری گفت: پروازها از روز دوشنبه آینده ۱۵ اردیبهشت ماه آغاز میشود و تا ۱۰ خرداد ماه ادامه دارد. از ۱۵ تا ۶ خرداد زائران مدینه قبل و از ۲۴ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد پروازهای مدینه بعد انجام میشود و ده روز هم پروازهای مدینه به جده توأمان است. عملیات رفت ۲۶ روز است و با هدف کاهش مدت حضور زائران و توافقات صورت گرفته و همکاری دولت عربستان طول عملیات کوتاهتر شده است.
وی ادامه افزود: به طور میانگین ۴۱۰۰ نفر روزانه انتقال زائران در ۲۰ پرواز یا بیشتر انجام میشود. بجز ایران ایر هواپیمایی عربستان هم داریم که کلیه مسافران مشهد و بخشی تهران با این پرواز مشرف میشوند. در مجموع ۵۷۵ کاروان داریم. تعداد زائران خانم بیشتر و ۵۴ درصد کل زائران را تشکیل میدهند. میانگین سنی نیز ۵۷ سال است. امسال در این سفر معنوی از طریق ۴ آشپزخانه صنعتی مرکزی توسط آشپزهای حرفهای سرویس دهی به زائران ارائه خواهد شد. در مدت گفته شده ۷ میلیون پرس غذا سرو میشود.
به گفته بیات، پیش بینی شده برای راحتی زائران با تمایل آنها در برگشت از مکه به مدینه بار اصلی را همکاران در مکه تحویل میگیرند و در فرودگاه مقصد تحویل میدهند. قراردادی هم با شرکت زمزم بسته شده و هر زائر ۵ لیتر آب زمزم را در گالنهای استاندارد تحویل مسافر میدهند تا از چالشهای مربوطه که سالهای گذشته پیش میآمد جلوگیری شود. تمامی هتلها اینترنت وای فای دارند و برای تأمین اینترنت همراه، سازمان حج با همکاری شرکت همراه اول اینترنت همراه را پیشبینی کرده است و برای هر مسافر بستهای شامل ۵ گیگ اینترنت در نظر گرفته شده است و امکان برقراری ارتباط تا انتهای سفر به صورت چت بعد از اتمام بسته تا پایان سفر را هم دارند. ۶۰ دقیقه مکالمه رایگان نیز برای هر مسافر در این بسته وجود دارد.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه توضیحات خود گفت: ۱۹ هتل در مدینه دور حرم در فاصله چند دقیقهای و ۵۷ هتل در مکه پیش بینی شده تا رفاه حال زائران تأمین شود. هر زمان هم که زایر اراده کند، میتواند به صورت رایگان از اتوبوسهای مقابل هتل برای مشرف شدن و زیارت استفاده کند. طبق پیش بینیها، دمای ۵۲ درجه پیش بینی شده و در این زمینه هم با یکی از قویترین شرکتهای خدمات رسانی مشاعر برای تأمین سرمایش در عرفات همکاری و هماهنگیهای کامل صورت گرفته است. البته در منا محدوده مناسک کوچکتر بوده و در جلسات آموزشی به زائران گوشزد شده تا با همکاری یکدیگر درجه سختی ایام منا کاهش یاید. در زمینه مسائل بهداشتی منا نیز سرویسهای بهداشتی دوطبقه پیش بینی شده با این همه باید پیش از سفر آموزشهای لازم ارائه میشود تا رضایتمندی در امسال بالاتر از سالهای گذشته باشد.
بیات در خصوص گرانی واکسن مننژیت نیز توضیح داد: تزریق واکسن مننژیت مانند سایر سفرها ویژه کسانی است که دو تا سه سال گذشته واکسن نزدند و به این دسته از افراد، توصیه میشود که واکسن بزنند اما از آنجایی که این واکسن خارجی است و نرخ ارزی دارد، متأسفانه قیمت نسبت به سال گذشته نزدیک به دو برابر شد. برای سال آینده توصیه شده که هلال احمر با سازماندهی تدابیری برای کاهش قیمتها داشته باشد.
به گفته رئیس سازمان حج و زیارت، تعداد کل زائران ۸۵ هزار و ۸۵۰ نفر تا به امروز قطعی شده است. مسنترین زائر ۹۷ ساله و خردسالترین ۷ ساله هستند. هزینه سفر تمتع امسال نیز برای هر فرد ۲۳۰ تا ۲۸۸ میلیون تومان است.
وی از پایان بساط دلالی خرید و فروش فیشهای حج خبر داد و گفت: فرآیند نقل و انتقالات فیشهای حج بزودی از طریق سامانه و به صورت سیستمی انجام میگیرد و البته دفاتر خدماتی تعرفه اندکی در این زمینه دریافت میکنند.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره تخصیص ارز همراه حج ۱۴۰۴ گفت: طبق توافق با بانک مرکزی امسال هم ارز زائری تعلق میگیرد. براساس فهرست ارائه شدۀ زائران به بانک عامل (ملی)، هر زائر میتواند ۵۰۰ یورو ارز زائری دریافت کنند که جدا از ارز مسافرتی است.
او با تأیید اینکه با وجود اعلام پرداخت ۵۰۰ یورو به هر زائر ولی ۵۰۰ دلار پرداخت خواهد شد، درباره زمان پرداخت ارز همراه زائر توضیح داد: دیتای زائران به بانک وصل شده، مبلغ مصوب و تعیین شده است و ظرف چند روز آینده، پرداخت آن از طریق شعب بانک عامل آغاز میشود.
رئیس سازمان حج و زیارت توصیه کرد: زائران دریافت وجه را به فرودگاه موکول نکنند. قبل از وعده پرواز، از شعب بانک ملی وجهشأن را دریافت کنند
بیات درباره ارز عتبات هم گفت: با بانک مرکزی توافق داشتیم که مثل زائران هوایی برای زائران زمینی که از طریق سازمان حج اعزام میشوند، ارز زیارتی تعلق گیرد که بانکهای عامل مشغول آمادهسازی زیرساخت هستند. واحد آن به دینار خواهد بود و هنوز مبلغ دقیق به جمعبندی نرسیده است، به هر حال تعادلی باید با ۵۰۰ یورو داشته باشد.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره تغییر قیمت حج با توجه به کاهشی شدن نرخ ارز در روزهای اخیر با این اشاره به اینکه که نرخ ارز حج امسال حدود ۵۲ هزار تومان محاسبه شده است، اظهار کرد: نرخ ارز حج خیلی ارزانتر از رقم کنونی است. با متخصصان هم که صحبت شده، بعید است نرخ ارز از نرخی که سازمان حج برای حج گرفته است، ارزانتر شود.
وی درباره آخرین وضعیت زائران زندانی ایران در عربستان، اظهار کرد: درحال حاضر یک نفر از حج سال گذشته در عربستان زندانی است که محکوم شد و علیرغم پیگیری هنوز نتوانستیم این شخص را آزاد است.
رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به پرسش دیگری درباره سهمیهای سفارشی و خارج از نوبت حج تمتع تاکید کرد: هیچ گونه سهمیه سفارشی در حج نداریم. در حج تمتع به جز مصوبه قانونی مجلس که اجازه داده میشود تعدادی از خانوادههای شهدا و جانبازان با درصد بالا و بر اساس پرونده بنیاد شهید در کاروانهای حج ثبتنام شوند و فقط یک بار میتوانند از این سهمیه استفاده کنند، هیچ دستگاه و مرجع دیگری سهمیهای در حج ندارد. اگر موردی در اینباره بود بفرمائید که برخورد کنیم. البته برخی دستگاههای اجرایی برای مأموریت خود سهمیه دارند، برای مثال هواپیمایی یا هلال احمر که آنها هم عوامل کاروانها هستند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰