تاریخ انتشار : سه شنبه 2 اردیبهشت 1404 - 16:53
28 بازدید
کد خبر : 14408

مردم با استفاده از صندوق پروژه در صنعت نفت سرمایه گذاری کنند

مردم با استفاده از صندوق پروژه در صنعت نفت سرمایه گذاری کنند
وزیر نفت گفت: مردم می‌توانند با استفاده از صندوق پروژه در صنعت نفت سرمایه گذاری کنند.

محسن پاکنژاد وزیر نفت در جمع خبرنگاران گفت: سرمایه گذاری مردم در صنعت نفت باعث می‌شود، سرمایه‌های مردمی به حرکت بیفتد و در رونق اقتصادی کشور مؤثر خواهد بود و هم اینکه مردم عزیز ما از این موضوع منتفع می‌شوند.

وی ادامه داد: یکی از راهکارهای بهره مندی از منافع اجرای پروژه‌ها و طرح‌هایی که وجود دارد می‌توان به استفاده از سرمایه‌های خرد مردمی اشاره کرد که بخشی از آن در قالب صندوق پروژه و اوراق قرضه که مردم ما را می‌تواند ذی نفع کند.

وی با اشاره به اینکه مردم می‌توانند با استفاده از صندوق پروژه در صنعت نفت سرمایه گذاری کنند، خاطر نشان کرد: ما نباید خودمان را از تکنولوژی خارجی محروم کنیم چنین چیزی وجود ندارد و با رعایت شرایطی از این موضوع استقبال خواهیم کرد.

وی‌اضافه کرد: از شرکت‌های بین‌المللی که در این عرصه که حضور پیدا کنند و ما بتوانیم از توانایی‌های فناوری و سرمایه‌ای متنفع شویم.

وی با اشاره به رویکرد برنامه‌محور وزارت نفت چه در مواجهه با تحریم‌ها و چه در صورت گشایش‌های احتمالی گفت: همان‌گونه که در دوران تحریم با اتکا به توان داخلی برنامه‌ریزی و اقدام کردیم، برای شرایطی که به هر نحو گشایشی در فضای بین‌المللی حاصل شود نیز از پیش برنامه‌ریزی کرده‌ایم. به لطف خدا، وزارت نفت آمادگی کامل دارد تا در چنین شرایطی، از ظرفیت شرکت‌های بین‌المللی نیز بهره‌مند شود.

وزیر نفت با اشاره به تصویب سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی از سوی سازمان سرمایه‌گذاری خارجی برای صنعت نفت کشور تصریح کرد: برنامه‌ریزی‌های وزارت نفت برای این سرمایه‌گذاری‌ها در راستای توسعه میدان‌های نفتی و گازی و تحقق اهداف کمی برنامه هفتم توسعه صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در صنعت نفت با دو مفهوم اصلی مواجه هستیم؛ یکی جبران کاهش طبیعی تولید و دیگری افزایش تولید برای دستیابی به اهداف توسعه‌ای؛ تمام طرح‌های مورد تصویب در این راستا طراحی و برنامه‌ریزی می‌شوند.

پاک‌نژاد با اشاره به نقش کلیدی رویداد تحول در سرمایه‌گذاری در صنعت نفت افزود: قطعاً برگزاری این رویداد تأثیر مثبتی در ارتقای دیپلماسی اقتصادی کشور در منطقه خواهد داشت. همان‌طور که شاهد بودیم، سفرای بسیاری از کشورهای خارجی و شرکت‌های معتبر بین‌المللی در این رویداد حضور داشتند که نشان از جایگاه راهبردی صنعت نفت ایران و علاقه‌مندی جدی سرمایه‌گذاران بین‌المللی دارد.

چگونگی افزایش تولید نفت ایران پس از رفع تحریم‌ها

وزیر نفت در پاسخ به پرسشی پیرامون امکان افزایش ظرفیت تولید نفت ایران پس از رفع تحریم‌ها گفت: بخشی از ظرفیت تولید روزانه نفت خام کشور هم‌اکنون به‌صورت بالقوه موجود است که در صورت رفع محدودیت‌ها، به‌سرعت فعال خواهد شد. همان‌طور که سال ۱۳۹۴ و پس از توافق برجام شاهد بودیم در کمتر از یک سال توانستیم تولید نفت را به سطح پیش از تحریم‌ها بازگردانیم؛ حتماً امروز نیز این توانمندی وجود دارد.

پاک‌نژاد ادامه داد: در دوران تحریم نیز برخی کشورها در پروژه‌های نفتی ما مشارکت داشتند و امروز نیز بسیاری از شرکت‌ها آماده ورود به بازار ایران هستند. صنعت نفت و گاز ایران به‌دلیل بازده بالای سرمایه‌گذاری، همواره برای سرمایه‌گذاران بین‌المللی جذاب بوده و هست.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص تلاش‌های وزارت نفت در موضوع تأمین برق گفت: وزارت نفت از گذشته در احداث نیروگاه‌های اختصاصی برای تأمین نیازهای خود پیشگام بوده و هم‌اکنون نیز در مناطقی مانند غرب کارون و عسلویه شاهد این موضوع هستیم، حتی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر همچون برق خورشیدی نیز اقدام‌هایی در حال انجام است و این تلاش‌ها ادامه دارد.

وزیر نفت در پاسخ به پرسش درباره واردات فناوری‌های پیشرفته از سایر کشورها گفت: در خصوص واردات فناوری‌های روز، چنانچه شرایط و الزامات قراردادی ما رعایت شود، از توان فنی سایر کشورها نیز بهره خواهیم برد. توانمندی‌های داخلی ما در سال‌های اخیر به‌طور قابل‌توجهی ارتقا یافته و وابستگی ما کاهش یافته است، اما قطعاً برای جهش فناوری، از ظرفیت جهانی نیز استفاده می‌کنیم.

پاک‌نژاد با بیان اینکه ما همواره اعلام کردیم برنامه هفتم پیشرفت را سرلوحه اقدام‌های خود قرار می‌دهیم، اظهار کرد: بر اساس این برنامه دستیابی به تولید روزانه ۴ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه نفت خام (توان تولید نه ظرفیت) یا رسیدن به عدد یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون مترمکعب در حوزه تولید روزانه گاز خام به‌عنوان هدف در نظر گرفته شده که محقق شدن این اهداف نیازمند سرمایه‌گذاری است.

وی با اشاره به توجه این وزارتخانه به استفاده از سرمایه‌های داخلی برای توسعه صنعت نفت و گاز کشور بیان کرد: اکنون بخش قابل‌توجهی از سرمایه‌ها در کشور به سمت مسیرهای زودبازده جریان می‌یابد که متأسفانه اقتصاد کلان کشور از آن بی‌بهره می‌ماند. بر این باور هستیم که چنانچه به نوع جذابی مدل‌های قراردادی را اعلام کنیم، می‌توان از این منابع و سرمایه‌های مردمی برای محقق شدن اهداف برنامه توسعه استفاده کرد.

محسن پاکنژاد در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر ورود دیوان محاسبات به پارس جنوبی خاطر نشان کرد: فشار افزایی پارس جنوبی سال ۱۴۰۲ قراردادی به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار با ۴ شرکت منعقد شد که مقدمه‌ای تعریف شده برای مطالعات مقدماتی باشد که متأسفانه یک سنت هم هزینه نشد.

از شهریور ماه با استقرار دولت چهاردهم با توجه به اینکه باور کارشناسان صنعت نفت و همه ما در سالیان گذشته اجرای پروژه فشار افزایی برای کشور بسیار مهم و حاز اهمیت است.

وی ادامه داد: شریک پارس جنوبی کشور قطر که گنبد شمالی پارس جنوبی در آن واقع شده است تا دو سال آینده اقدامات فشار افزایی از این میدان را آغاز می‌کند و ما اگر از فشار افزایی پارس جنوبی را از فردا آغاز کنیم از قطر عقب تر هستیم لذا ضرورت داشت که این قرارداد اولیه برای اجرا شدن آن برداشته شود.

وی با اشاره به اینکه به جز شرکت پترو پارس که قالب قراردادی آن به صورت آی پی سی فاز ۱۱ حضور دارد، سایر شرکت‌ها امکان استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی را دارند، خوشبختانه این ظرفیت در کشور وجود دارد و بسیار خوب است که با برخی از شرکت‌های خارجی همکاری کنند و تسریع در پروژه بسیار مهم است بنابراین حتماً از ظرفیت بخش خصوصی استفاده می‌کنیم و به زودی شاهد آن خواهیم بود.

وی در رابطه با مباحث مطرح شده در رابطه با میدان آرش گفت: میدان آرش در حوزه وزارت خارجه در دست بررسی و مذاکره است اما هنوز در رابطه با این موضوع چیزی به وزارت نفت ابلاغ نشده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.