تاریخ انتشار : شنبه 21 مرداد 1402 - 3:51
57 بازدید
کد خبر : 1843

مرغ در سراشیبی قیمتی

مرغ در سراشیبی قیمتی
صبح نو «صبح‌نو» وضعیت بازار مرغ را بررسی کرده است

به گزارش پایگاه خبری نبض ایرانی،بالاخره وعده‌های دوماهه وزارت جهاد کشاورزی برای ثبات در بازار مرغ به حقیقت پیوست و طی یک هفته اخیر قیمت مرغ با کاهش محسوسی روبه‌رو شده است. به‌طوری‌که هم‌اکنون قیمت مرغ در میادین میوه و تره‌بار به ۷۳ هزار تومان و در بازار خرده‎‌فروشی و مغازه‌ها به ۷۶ هزار تومان رسیده است، هر چند که همچنان در این بین مغازهای نیز وجود دارند که مرغ را به ازای هر کیلوگرم بیش از ۸۰ هزار تومان می‌فروشند.
این میزان قیمت به معنای کاهش ۲۵ هزار تومانی مرغ در کشور است، به‌طوری‌که طی دو ماه گذشته شاهد افزایش قیمت مرغ به بیش از ۱۰۰ هزار تومان نیز بوده‌ایم.
طی ماه‌های اخیر میزان جوجه‌ریزی با افزایش محسوسی روبه‌رو بوده است، به‌طوری‌که آمارها گویای آن است که به ترتیب جوجه‌ریزی در فروردین‌ماه سال جاری ۱۰۷ میلیون قطعه، اردیبهشت‌ماه ۱۱۳ میلیون قطعه، خردادماه ۱۲۵ میلیون قطعه، تیرماه ۱۳۰ میلیون قطعه بوده است و در ماه جاری نیز پیش‌بینی شده ۱۳۵ میلیون قطعه جوجه‌ریزی صورت گیرد.
بنابراین چون فرآیند تبدیل جوجه یک‌روزه تا مرغ آماده کشتار ۴۵ تا ۵۰ روز طول می‌کشد و در اواخر خردادماه (۵۰ روز پیش) جوجه‌ریزی مناسبی صورت‌گرفته است، توزیع مرغ بدون هیچ محدودیتی صورت‌گرفته است و مشکلی در بازار به این لحاظ وجود ندارد. افزایش سرانه مصرف مرغ در کشور نیز طی ماه‌های اخیر یکی از دلایل گرانی مرغ بود، به‌طوری‌که با توجه به فرارسیدن عید نوروز، ماه مبارک رمضان، عید غدیر خم، عید قربان، مراسم‌های عزاداری محرم (تاسوعا و عاشورا)، میزان مصرف مرغ به‌شدت افزایش یافته بود، حال آنکه در روزهای اخیر مصرف مرغ با کاهش محسوسی روبه‌رو شده است.
در همین خصوص مسعود امراللهی، مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، بازار مرغ را آرام دانسته و می‌گوید: «میدان اصلی مرغ؛ یعنی میدان بهمن رو به آرامش است و مرغ به اندازه کافی به این میدان ارسال شده و هیچ کمبودی وجود ندارد.» وی ادامه می‌دهد: «با برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی و میزان ۱۳۰میلیون قطعه جوجه‌ریزی، بازار به ثبات خواهد رسید.» امراللهی با اشاره به قیمت مرغ تصریح می‌کند: «در سطح استان تهران روزانه حدود ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ تن مرغ بین واحدهای صنفی، میادین و فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع می‌شود.» وی در پایان می‌گوید: «مردم می‌توانند در صورت مشاهده تخلف واحد صنفی، آن را به سامانه ۱۲۴ گزارش کنند که قطعا پیگیری و با متخلف برخورد خواهد شد.» همچنین افزایش عرضه، تولید و جوجه‌ریزی به یک عامل دیگر نیز برمی‌گردد، به‌طوری‌که در قیاس با سال گذشته، میزان واردات نهاده‌های دامی و توزیع آن در سامانه بازارگاه با رشد مناسبی روبه‌رو بوده است و واحدهای مرغداری مشکلی در تأمین نهاده‌های دامی موردنیاز خود ندارند.
علاوه بر همه موارد مطرح شده باید به برخورد وزارت جهاد کشاورزی با دلالان بازار مرغ که این کالای پروتئینی را از میدان بهمن به نرخ دولتی خریداری کرده و در سطح شهر با قیمت بالاتر عرضه می‌کردند، اشاره کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.