تاریخ انتشار : دوشنبه 8 خرداد 1402 - 16:05
256 بازدید
کد خبر : 336

صبح نو در گفت‌وگوی «صبح نو» با دبیر جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر مطرح شد؛

امر به معروف مسئولان برای ما مهم است

امر به معروف مسئولان برای ما مهم است
روزنامه صبح نو گزارش میدهد

به گزارش پایگاه خبری نبض ایرانی  و به نقل از روزنامه صبح نو : رویکرد تحولی و برنامه مدون و مشخص شما در دبیری ستاد امر به معروف و نهی از منکر چیست؟
برای ستاد امر به معروف و نهی از منکر، خط مشی و وظایف مشخصی در ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران تعیین و تعریف شده است. بنابراین شما در برنامه‌ تحولی این مجموعه باید ملاحظاتی را مدنظر قرار دهید؛ چراکه این مجموعه یک شرکت مهندسی نیست که مثلا من در همان ماه اول بگویم می‌خواهم نرم‌افزار شرکت را عوض کنم و قابل انجام باشد.
اصول و راهبردها مشخص است. بحث مطالبه‌گری، عفاف و حجاب و صیانت از بیت‌المال، از جمله این اصول و راهبردها است. منتها بیشتر آن چیزی که مدنظر ما است، رویکرد ایجابی است و نه سلبی، این رویکرد مهم است.
ما باید ابتدا با بحث‌های تشویقی، افکار عمومی جامعه را نسبت به امر معروف و نهی از منکر و حتی خود شاکله این ستاد، کمی ملایم و نگاه‌ها را عوض کنیم. این در کار ایجابی مثلا بخشی در همان قالب برنامه‌های فرهنگی که اجرا خواهیم کرد، در آینده بیشتر خودش را نشان خواهد داد.
نکته‌ دوم اینکه ما باید مطالبه‌گری را در تمام اموری که نیاز است، انجام دهیم. من در مراسم معارفه اشاره کردم که هم خواست مردم و هم رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنای کار ما خواهد بود. وقتی که شما نگاه می کنید، مثلا رهبری بحث اشرافی‌گری، تولید ملی، فساد و.. را مطرح می‌کنند. ما باید یک کارگروهی داشته باشیم، این‌ها را تبیین کند، بعد به مراکز، دستگاه‌‌ها و تشکل‌‌ها، هر کدام را متناسب با خودشان ابلاغ و پیگیری کنند؛ یعنی در واقع ما ستاد هستیم، نه صف. این نکته، نکته‌ مهمی است و من شخصا به مسائلی که برای امور مربوط به صف است، اعتقاد ندارم و محکم می‌گویم ما ستاد هستیم.
حوزه صف در واقع اهرم‌های نظام هستند که می‌توان به بسیج، حوزه و دانشگاه اشاره کرد و این‌ها می‌شوند صف‌های ما، که چگونه بتوانیم آنها را توجیه کنیم.

یکی از بحث‌هایی که ما در برنامه خود داریم که من فکر می‌کنم جایش خالی است، بحث سند راهبردی ستاد است که من امروز توضیح دادم. ما باید در حوزه‌های مختلف معروف‌ها و منکرها را مشخص کنیم، مثلا الان در ورزش امر به معروف چه می‌باشد؟ این‌ها باید احصاء و به وزارت ورزش و باشگاه‌های فرهنگی ورزشی ابلاغ شود.
باشگاه‌های ورزشی می‌خواهند در آینده چه شوند؟ این‌ها در آینده می‌خواهند سفیران جمهوری اسلامی باشند، این‌ها دارند الگوهای زندگی مردم می‌شوند یا در بحث محیط زیست، الان نیازمند سند راهبردی هستیم.
اول بدانیم با خودمان چندچند هستیم، سپس این را از طریق دستگاه‌ها نظارت کنیم؛ یعنی در واقع ما در این فضا دنبال برداشتن سنگ بزرگ نیستیم.
برنامه‌ای تحولی برای ساختار و جایگاه ستاد داریم که ان‌شاءالله به زودی در جامعه نمایان خواهد شد.

از منظر شما جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در دل جامعه و در میان خواص کجاست و شیوه اجرایی آن باید چگونه باشد که بازخورد مثبتی داشته باشد؟
این سوال شما نکته خوبی دارد؛ اما دیدگاه خواص با توده مردم خیلی متفاوت است. ما در توده مردم نباید ورود پیدا کنیم، باید این را به مردم واگذار کنیم، مردم ما دین‌دار هستند، مگر این همه سال و قرن‌ که زندگی می‌کنیم، ستاد امر به معروفی بوده است؟ «آقا دزدی نکنید، آبروی همدیگر را نبرید، همدیگر را دوست داشته باشید، به هم کمک کنید، کمک کنید مسجد بسازیم، کتابخانه بسازیم، پل بسازیم، جاده بسازیم و غیره» این امر به معروف در مردم است؛ اما آن چیزی که برای ما مهم است، امر به معروف برای خواص و مسئولان می‌باشد.
من امروز در جلسه معارفه گفتم نامه امیرالمؤمنین (ع)، عهدنامه ما است. امیرالمؤمنین (ع) به مالک نمی‌گوید برو و یقه مردم را بگیر، بلکه می‌گوید یقه فرماندارت را بگیر، چون او مسئول است و باید بنشیند، حرف مردم را گوش کند، اگر مردم اعتراض داشتند، با آن‌ها برخورد نکند، بلکه پیگیری کند.
در اینجا آن چیزی که به نظر من در خواص و مسئولان مهم است، بحث تعارض منافع است، لذا ما باید در انتخاب مسئولان دقت کنیم، کسی را نگذاریم که ظرفیت یک امر را ندارد.
امر به معروف در خصوص تمام این موارد حرف دارد؛ اما متاسفانه ما این‌ها را در جامعه پیاده نکرده‌ایم.

رویه اصلاح جامعه بر محوریت امر به معروف و نهی از منکر را فقهی و سیاسی می‌بینید یا فرهنگی؟
امر به معروف و نهی از منکر زوایای مختلفی دارد. شما نمی‌توانید این‌ها را از هم تفکیک کنید، هم جنبه فقهی و هم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد که البته باید به همه این‌ها به دید فرهنگی نگاه شود.
ما در روایات داریم که علت مبقی دین، امر به معروف و نهی از منکر است، اگر مردم همدیگر را امر به معروف نکنند، فایده‌ای ندارد؛ مثلا شما به فرزندتان نگویید نماز بخوان، راستگو باش، با اخلاق و مهربان باش. امر به معروف همین است. یعنی اگر بخواهیم نسل بشر، نسل انسانی بماند، طبیعی است که باید با امر به معروف پیش برود.
حالا جالب است بدانید خلافش هم همین است، اگر می‌خواهید جامعه را شیطانی کنید، آن هم نیاز به امر به معروف دارد که آن امر به معروف شیطانی است. همان‌طور که خداوند متعال برای امر به معروف صحیح انگیزه و بهشت را وعده‌ می‌دهد، آن‌ها نیز وعده لذت و سود می‌دهند. پس امر به معروف در هر تفکری نیاز است. چون نگاه توحیدی داریم، امر به معروف‌مان نگاه توحیدی دارد.
پس این فکر که ما امر به معروف را از جامعه جمع کنیم و کنار بگذاریم، تفکر غلط و اشباهی است، امر به معروف در دل و تمام رفتار جامعه است، امر به معروف جزء لاینفک یک نظام فکری است. چرا؟ چون دارد امر به بایدها و نهی از نبایدها می‌کند.

و سخن پایانی؟
همان‌طور که می‌دانید ما یک نهاد ستادی هستیم و عده و عده نداریم، نیروهای ما همین نیروهای مردمی و جهادی مثل شما خبرنگاران می‌باشند، فقط خواهشی که دارم این است که با یک نگاه حکمرانی متعالی به امر به معروف نگاه کنند.
امام حسین (ع) در جامعه‌ای که همه احکام الهی مثل حجاب، نماز، حج و روزه وجود داشت، گفت من می‌خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم.
امر به معروف و نهی از منکر یعنی احیای تفکر دینی در جامعه و ما باید به این سمت حرکت کنیم و براساس آیات و روایات، امر به معروف بر همه واجب است و این را فقط وظیفه ستاد ندانید، ما در ستاد خط مشی‌ها و راهبردها را متناسب با هر قسمت نظام، بررسی و تبیین می‌کنیم و تبدیل به اسناد بالادستی می‌شود، ولی اجرایش برای همه مردم است و من از همین تریبون همه مردم را دعوت می‌کنم تا با کمک آنها به اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه بپردازیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.